Project Description

Per una conducció en plenitud de facultats

Visita la pàgina web

Test de salut i conducció

Amb el suport del FIA Road Safety Grant Programme, el RACC ha desenvolupat un portal web que ofereix un test interactiu d’autoavaluació de facultats cognitives per la conducció, així com informació i consells per a conductors, familiars i professionals del sector de la salut i la seguretat viària sobre com detectar i abordar els canvis psicofísics i el seu possible impacte en la conducció.

Objectius

La pàgina web i el conjunt d’eines d’autoavaluació que recull ens proposen recursos i consells de salut física i cognitiva per una conducció en plenitud de facultats. Posa especial èmfasi en les afectacions visuals, auditives i cognitives, amb informació i alternatives per prendre decisions responsables entorn a la nostra mobilitat.

Es dirigeix principalment a:

  • Conductors de totes les edats: la pàgina incorpora una eina d’autoavaluació en línia, que inclou exercicis interactius per avaluar la visió, l’oïda, l’atenció, la memòria, la capacitat de reacció, la coordinació i altres funcions cognitives i perceptives necessàries per una conducció segura. També ofereix consells sobre descans, medicació o actituds al volant, així com d’ergonomia i millora de la conducció en situacions habituals i inesperades. A més, aquest apartat inclou recomanacions per mantenir el vehicle en òptim estat i altres consells de conducció segura.
  • Familiars: ofereix informació rellevant i consells sobre com abordar i planificar una conversa sobre conducció segura amb un familiar amb canvis en les seves habilitats perceptives, físiques i cognitives.
  • Professionals de la salut i la mobilitat, involucrats en el procés de renovació de permisos de conduir: consells, informació i recomanacions sobre medicaments i els seus efectes sobre la conducció, trastorns del somni i altres malalties que poden afectar les habilitats del conductor.
Disponible en castellà, català i anglès, la pàgina també inclou una secció on es detallen alternatives a la mobilitat en vehicle privat, cada vegada més adaptades, accessibles i assequibles per a totes les edats, especialment en entorns urbans i metropolitans.
Road safety logo