Jornada sobre qualitat de l’aire i transport viari a l’àrea metropolitana de Barcelona

Jornada organitzada pel RACC i el Col·legi d'Enginyers Tècnics d'Obres Públiques de Catalunya (CECCP) amb l'objectiu d'eliminar els problemes relacionats amb la qualitat de l'aire vinculats al transport viari.

02/05/2011


Valoració

L'objectiu de la jornada era contribuir a crear un marc transparent i constructiu de reflexió i debat en el qual diversos agents delimitessin quins són els problemes relacionats amb la qualitat de l'aire i vinculats al transport viari, i quines solucions es poden aplicar tenint en compte els condicionants de mobilitat existents.

En la primera taula rodona, centrada en l'anàlisi i causes de la qualitat ambiental, es van tractar els temes següents:

  • Relació entre la qualitat de l'aire i la salut
  • Fiabilitat i perspectives de millora en la mesura i modelització de la qualitat de l'aire
  • Solucions sobre mobilitat a Barcelona des de l'ecologia urbana

La jornada es va completar amb una segona taula rodona en què experts de diversos àmbits van presentar propostes de solucions als problemes derivats de la qualitat ambiental i la mobilitat. Moderats per Miquel Nadal, director de la Fundació RACC, les participants van respondre preguntes sobre el paper de les noves tecnologies de la indústria de l'automòbil en la millora de la qualitat de l'aire, com pot millorar-se la mobilitat i reduir-se la congestió o quines són les directrius del nou Pla de Qualitat Ambiental de la Generalitat de Catalunya.