Seminari: “Etiquetatge ambiental de vehicles i gestió de puntes de pol·lució”

Seminari organitzat per Fundació Naturgy i el RACC, en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya, amb la participació d’experts de diversos camps de l’àmbit institucional, empresarial i universitari.

10/10/2018


Objectius

Una desena d’experts de diversos camps de l’àmbit institucional, empresarial i universitari han mostrat les claus per dissenyar la mobilitat urbana del futur tenint en compte mesures per reduir la contaminació urbana i millorar la qualitat de l’aire de les nostres ciutats.

Les diverses intervencions han analitzat les mesures que s’estan prenent per reduir les emissions contaminants i han compartit l’experiència pròpia i d’altres països.

Conclusions

En la seva intervenció, la directora general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic de la Generalitat de Catalunya, Mercè Rius, ha destacat el camí recorregut a Catalunya per unir esforços en la lluita contra la contaminació urbana i ha fet una crida perquè el transport públic entri dins del marc de les polítiques socials bàsiques. “Les millores ambientals en el transport es poden monetitzar en termes de menors costos en salut”, ha afirmat.

Per la seva banda, el director general del RACC, Xavier Pérez, ha insistit en la necessitat de treballar de forma rigorosa per tal que els ciutadans puguin gaudir d’un aire més net en les zones urbanes, però garantint a la vegada la mobilitat. Pérez ha reclamat mesures d’aplicació senzilla, com la reinversió del nou impost sobre el CO2 en ajudes per renovar el parc mòbil més antic i, per tant, més contaminant; o vincular l’impost de circulació a les emissions del vehicle, per complir amb el principi de que qui contamina més, pagui més.

El director general de la Fundació Naturgy, Martí Solà, ha recordat que la contaminació urbana i com combatre-la ha estat una de les preocupacions i ocupacions de la Fundació Naturgy en els últims vint anys. “Hem col·laborat amb estudiosos d’aquest fenomen durant dues dècades i hem fomentat el debat sobre els riscos que comporta per a la salut”.

Detall de les intervencions dels experts en la documentació adjunta.