Campanya: “Hi ha una solució immediata per al drama de la N-340”

Davant l'elevada sinistralitat del tram de la N-340 per la província de Tarragona, el RACC reclama l'atenció de l'Administració i presenta una solució.

09/09/2015


Objectius

Entre el gener del 2010 i el setembre del 2015 van morir 66 persones al pas de la N-340 per la província d eTarragona, am bun total de 17 morts en els primers nou mesos del 2015.
 
El RACC considera que la concentració tan elevada d'accidents en aquesta via requereix una solució amb caràcter d'urgència per part de l'Administració. Per això, ha publicat una nota informativa que exposa la situació i planteja com a solució el desviament per l'AP-7 dels camions que circulen per la N-340. A més, la nota informativa crida els ciutadans a adherir-se a aquesta reclamació a través de xarxes socials, amb el hashtag #N340SenseAccidents.

Conclusions

La nota informativa publicada pel RACC planteja els punts següents:

 1.  Situació inadmissible: la concentració tan elevada d'accidents en aquesta via requereix una solució amb caràcter d'urgència, tal com el RACC fa anys que denuncia.
   
 2. La N-340 no reuneix les condicions per a garantir la seguretat dels usuaris: aquesta via suporta una mitjana diària de fins a 25.000 vehciles, un 30% dels quals són camions.
   
 3. No es tracta de buscar culpables, sinó de posar-hi solucions: els transportistes no són els culpables d'aquesta situació, sinó que sovint són víctimes d'accidents. El problema és que s'està fent un ús ineficient de la xarxa.
   
 4. És possible aplicar una solució immediata a aquesta emergència social: el desviament dels camions per l'AP-7, amb una bonificació del 50% en el preu del peatge, reduiria els accidents de trànsit pràcticament a zer.
   
 5. La mesura beneficiaria els usuaris i els transportistes, i no tindria cap cost per a l'Administració.