Campanya: “ParkYourPhone”

Campanya impulsada pel RACC i la FIA amb l'objectiu de reduir els accidents provocats per l’ús del mòbil. S’adreça a conductors, ciclistes i vianants i es difondrà en una vintena de països.

27/09/2017


Objectius

Malgrat la seva perillositat, l’ús del mòbil es troba entre les distraccions més freqüents i apareix com a factor concurrent en molts sinistres. L’any passat, un estudi del RACC va advertir que el 26% dels conductors admetn utilitzar el mòbil “sempre o sovint” en els seus desplaçaments, un percentatge que augmenta fins al 47% en el cas dels vianants. Aquest mateix estudi posava de manifest que el 43% dels conductors reconeix pràctiques tan perilloses com escriure missatges amb el cotxe en moviment, o que 1 de cada 5 vianants continua utilitzant el mòbil mentre creua el pas de zebra.

Impulsada pel RACC i la Federació Internacional de l’Automòbil (FIA), #ParkYourPhone (“Aparca el teu telèfon”) és una campanya de sensibilització que té l’objectiu de reduir els accidents de trànsit causats per l’ús del telèfon mòbil. S’adreça a conductors, ciclistes i vianants, i consta de vídeos, imatges i fulletons que el RACC difondrà als seus canals de comunicació.

Accions

Els missatges de la campanya pretenen sensibilitzar tota la ciutadania i promoure l’ús responsable del mòbil en els desplaçaments. Són missatges directes, concisos i fàcils de recordar, com ara “No escriguis i condueixis” o “Posa les dues mans al volant i concentra’t en la carretera”. També s’utilitzen dades reals alertant que parlar per telèfon multiplica per 4 la probabilitat de patir un accident i que els conductors que escriuen un missatge tenen 23 vegades més probabilitats d’accidentar-se.

Entre els materials de la campanya, destaquen diversos vídeos animats de 30 segons que alerten dels perills d’utilitzar el telèfon mòbil mentre conduïm, caminem o anem en bicicleta, i que es difondran en canals digitals i xarxes socials. Tot aquest contingut s’aglutina a la pàgina web parkyourphone.eu, que s’ha creat com a nexe per a tots els països participants.