Campanya: “En moto zero riscos, fica-t’ho al casc!”

El RACC, l’Ajuntament de Barcelona i els 11 operadors de motosharing a la ciutat de Barcelona engeguen una campanya per promoure bones pràctiques de seguretat viària entre els usuaris de moto.

21/09/2020


Objectius

Barcelona té més de 300.000 motos i ciclomotors censats, un 7,7% més que fa deu anys. L’any passat hi va haver més de 9.000 accidents de trànsit a Barcelona, amb 22 víctimes mortals, la majoria de les quals, 14, van ser motoristes, segons la Guàrdia Urbana. 

Segons conclou l’anàlisi d’accidentalitat de vehicles de motosharing que ha realitzat el RACC amb dades de la Guàrdia Urbana, les ràtios d'accidentalitat general són similars entre els motoristes que tenen el vehicle en propietat i els usuaris de serveis de moto compartida. Tot i això, el motosharing presenta millors registres en accidents mortals (0 morts fins el moment) que els motoristes privats, en gran part gràcies a l’ús generalitzat de ciclomotors elèctrics amb la velocitat limitada a 50 km/h.

Accions

La campanya s’adreça a tots els motoristes i en especial als de motosharing amb l’objectiu de promoure actituds responsables, com evitar el consum d’alcohol i drogues, utilitzar degudament la identitat digital en fer ús del servei, així com aparcar en places habilitades, dur sempre el casc i portar posats mascareta i guants. La campanya es difondrà en els següents canals:

  • Motos compartides, que incorporaran adhesius amb normes i consells en llocs visibles del vehicle. 
  • Més de 300 banderoles distribuïdes en diferents punts de la ciutat.
  • Vídeos de conscienciació, que es visualitzaran a través de les apps mòbils dels operadors de motosharing; les xarxes socials i webs corporatives de les empreses i institucions que participen en la iniciativa; i els circuits de televisió del metro i el bus de la ciutat.