Curs “Smart Mobility, la nova mobilitat personal i l’espai públic”

El RACC va organitzar el 6 de febrer de 2021, en col·laboració amb Casa Seat i la Guàrdia Urbana de Barcelona, un curs sobre conducció de Vehicles de Mobilitat Personal (VMP).

08/02/2021


Objectius

Els Vehicles de Mobilitat Personal (VMP) s'han consolidat en els últims anys com un mode de transport quotidià per a molts ciutadans en entorn urbà. Segons un estudi realitzat pel RACC a mitjan 2020, els seus usuaris són majoritàriament joves (dos de cada tres són menors de 30 anys) que realitzen recorreguts curts (menys de 5 km).

Aquest mateix estudi va concloure que els VMP ofereixen una opció de mobilitat sostenible positiva per a les ciutats, pel seu ús eficient de l'espai, velocitat moderada, zero emissions i zero soroll. Malgrat tot, assenyalava la necessitat de treballar per a la seva integració, en termes de correcta convivència amb la resta de modes de transport per incrementar la seguretat viària.

Metodologia

Amb una durada de 30 minuts, les diverses sessions del curs de formació es van realitzar en dos espais: l'auditori de Casa Seat de Barcelona (part teòrica) i un circuit a l'aire lliure instal·lat als Jardinets de Gràcia (part pràctica).

Entre les principals qüestions tractades en el curs, impartit per monitors RACC i agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona, van destacar aspectes relacionats amb la normativa, els espais per on poden circular i aparcar els patinets elèctrics, o l'equipament necessari per moure's amb seguretat. La part pràctica es va realitzar amb patinets cedits per Casa Seat.

Els cursos es van repetir al llarg de vuit hores, amb un aforament limitat per garantir el compliment de les normes de seguretat i distanciament social vigents per la pandèmia de coronavirus.