Compareixença del RACC al Parlament de Catalunya

El RACC ha comparegut com a expert en seguretat viària a la Comissió d’Interior del Parlament de Catalunya, on ha analitzat les xifres d’accidentalitat dels darrers anys i ha presentat les seves propostes per reduir la sinistralitat.

28/11/2018


Context

Els últims quatre anys hi ha hagut un estancament preocupant en la reducció de l’accidentalitat que enguany encara anirà a pitjor i que està posant en risc l’assoliment de l’objectiu europeu pel 2020 de reduir els morts un 50% respecte el 2010.

La situació és especialment preocupant a Catalunya, on aquest any ja han mort més persones que en tot el 2017. Fins al 27 de novembre, hi ha hagut 175 víctimes mortals a les carreteres catalanes, un 20% més que en el mateix període de l’any passat. Les prediccions indiquen que a finals d’any és altament probable que es superi la xifra de 200 morts en carretera a Catalunya, tornant a nivells de mortalitat del 2012.

Presentació

Davant d’aquesta situació, el RACC considera que s’ha d’activar un pla de xoc urgent que actuï de manera específica sobre les causes més freqüents dels accidents i sobre els col·lectius de més risc. En aquest sentit, el director de la Fundació RACC, Lluís Puerto, ha presentat davant la Comissió d’Interior del Parlament de Catalunya un Pla amb 20 mesures noves, concretes i d’aplicació a curt i mig termini que poden tenir un impacte elevat en la seguretat viària.

Aquestes mesures complementen les que ja estan en marxa i estan recollides al document “20 mesures pel 2020” que el RACC ha elaborat per posar sobre la taula de debat noves mesures que ajudin, en primer lloc, a recuperar el camí dels objectius marcats per la Unió Europea pel 2020 i, després, a avançar de forma decidida cap a la visió zero víctimes.

Consulta el llistat de propostes a la documentació adjunta.