Jornada iMobility Challenge: presentació de sistemes intel·ligents a Barcelona

Presentació d'alguns dels principals sistemes intel·ligents per a vehicles a legisladors, professionals de la indústria de l'automòbil i experts en mobilitat a Barcelona.

09/10/2014


Objectius

L'acte va ser inaugurat per Sebastià Salvadó, president del RACC; Jean Todt, president de la FIA; Joaquim Forn, primer tinent d'alcalde de Barcelona; María Seguí, directora de la Direcció General de Trànsit (DGT); Pere Torres, secretari d'Empresa i Competitivitat de la Generalitat de Catalunya; i Frank Seidel, president del Grup Bosch a Espanya i Portugal.

Durant aquesta trobada, a més de les demostracions de tecnologia, es va celebrar un debat –moderat per Ignasi Ferrer, director d'Innovació d'Applus IDIADA– amb Francesc González Balmas, president de STA; Ricardo Olalla, director de Vendes Automoció Equip Original de BOSCH; Jaime Moreno, subdirector general de Gestió de la Mobilitat de la DGT, Jacob Bangsgaard, director general de la Regió I FIA, i Nino Zambara, Comissió Europea, DG Connect.

Tecnologies presentades

Les principals tecnologies presentades a la jornada són:

  • Frenada d'Emergència Autònoma (AEB) amb detecció de vianants: considerada un dels avenços més significatius en matèria de seguretat des del cinturó de seguretat o el coixí de seguretat. A Espanya, el RACC estima que si tot el parc mòbil de turismes, furgonetes i camions lleugers tingués AEB es podrien evitar 331 morts, així com 1.547 ferits greus i 25.832 ferits lleus, amb un estalvi anual de 941 milions d'euros en costos derivats de l'accidentalitat.
  • Control d'Estabilitat de Motocicletes (MSC): sistema que utilitza el Sistema Antibloqueig de Frens Combinat de la moto (C-ABS) i el Control de Tracció de la Motocicleta, per ajudar els motoristes a mantenir el control de la seva motocicleta.
  • eCall: sistema de trucada d'emergència que serà incorporat a tots els turismes nous el 2017. Té el potencial de salvar 2.500 vides cada any a Europa, reduint el temps de resposta dels serveis de rescat en cas d'accident en un 50% a les zones urbanes i en un 40% a les zones rurals.


Galería

Més informació

 Nota de premsa. Presentació de vehicles intel·ligents a l’iMobility Challenge