Presentació d’AESVI al Congrés dels Diputats

El RACC és una de les entitats del sector de la mobilitat que formen part de la taula de l'Alianza Española para la Seguridad Vial Infantil (AESVI), presentada al Congrés dels Diputats.

27/06/2017


Objectius

AESVI es constitueix com el principal fòrum d'experts en seguretat viària infatil a Espanya. Les entitats que l'integren assenyalen la urgència d'actuar per prevenir les lesions infantils com a conseqüència d'un accident de trànsit. Encara que les xifres s'han reduït en els últims anys, AESVI considera que s'ha de seguir lluitant perquè cap nen pateixi lesions greus o mortals quan viatgi com a ocupant d'un vehicle.

L'associació està formada per empreses i entitats implicades en la seguretat viària infantil: fabricants de sistemes de retenció infantils, importadors de cadiretes, clubs automobilístics (entre ells, el RACC), universitats, pediatres i urgències, administracions (Dirección General de Tráfico, Servei Català de Trànsit i Dirección de Tráfico del País Basc), forces i cossos de seguretat de l'Estat i altres associacions (consumidors, Asociación Nacional de Matronas, Asociación Nacional de Seguridad Infantil o CEAPA).

En el seu naixement, AESVI planteja els següents objectius:

  • Constituir un grup de professionals en el fòrum més important sobre seguretat infantil a Espanya, englobant tots els sectors i amb la finalitat d'aconseguir la xifra de 0 nens víctimes mortals.
  • Adquirir un compromís en la formació dels venedors, la recerca, la informació a l'usuari i en la divulgació de la seguretat.
  • Crear un grup obert a totes les organitzacions i empreses que treballin en la millora de la seguretat infantil.
  • Realitzar accions de conscienciació sobre la necessitat de protegir als menors en els seus desplaçaments.

Presentació

L'Alianza Española por la Seguridad Vial Infantil (AESVI) es va presentar el 26 de juny de 2017 durant una jornada sobre seguretat viària infantil realitzada al Congrés dels Diputats. L'acte va estar presidit pel director general de Tráfico, Gregorio Serrano; el conseller d'Interior de la Generalitat, Jordi Jané; la presidenta del Congrés dels Diputats, Ana Pastor; i el president del RACE, Carmelo Sanz.

En la jornada, el director tècnic de la Fundació RACC, Lluís Puerto, va presentar els estudis europeus d'avaluació de la seguretat dels sistemes de retenció, en els quals el Club participa des de l'any 2000 i que han analitzat uns 250 models de sillitas.


Decàleg de Seguretat Viària Infantil

Més informació

 Dossier. Neix AESVI, Alianza Española para la Seguridad Vial Infantil, el principal fòrum d’experts a Espanya
 Decàleg de Seguretat Viària Infantil (març 2018)