Conferència: “Fem de Barcelona el referent de la mobilitat”

El president del RACC, Josep Mateu, ha reflexionat al voltant de la situació actual i dels reptes de futur de la mobilitat a Barcelona, a la presentació de 45 propostes per millorar la qualitat de vida de les persones i convertir la mobilitat en una palanca del progrés, la competitivitat i el creixement de la ciutat.

19/03/2019


Context

La transformació digital i la recerca d'un model mediambientalment sostenible són els dos grans eixos que marquen en l'actualitat l'agenda política y social al voltant de la mobilitat. En aquest escenari, Barcelona afronta el repte de replantejar el model de mobilitat urbana des del punt de vista econòmic, social i polític perquè se situï al capdavant de les ciutats líders en mobilitat urbana i esdevingui un referent mundial.

El RACC presenta la publicació Fem de Barcelona el referent de la mobilitat, que recull 45 propostes dirigides a millorar la qualitat de vida de les persones i convertir la mobilitat en una palanca del progrés, la competitivitat i el creixement de Barcelona.

Les 45 propostes del RACC 

Les propostes del Club es resumeixen en els següents dos capítols:

1. Propostes per millorar la mobilitat actual

  • Mobilitat més segura: destaca la protecció dels vianants i dels motoristes, així com millorar la convivència de tots els mitjans de transport.
  • Mobilitat més sostenible, centrat en eliminar els vehicles més contaminants de manera progressiva.
  • Mobilitat més assequible, orientat principalment a la reducció de la congestió, la millora del transport públic i la reordenació de la fiscalitat.

2. Propostes per abordar la mobilitat futura

  • Mobilitat zero emissions: aposta ferma per accelerar l’electrificació del parc mòbil.
  • Mobilitat connectada: incrementar la seguretat, optimitzar els fluxos de trànsit i contribuir a reduir l’impacte ambiental.
  • Mobilitat intermodal, mitjançant la planificació de la “mobilitat com a servei”, amb xarxes de col·laboració entre els diferents operadors públics i privats. 

Podeu consultar el llistat complet de propostes a la documentació adjunta.