Nota informativa. Que 8 anys d’obres no aturin Barcelona

El RACC ha publicat una nota a diversos diaris en la qual demana que els ciutadans de Barcelona rebin informació clara sobre les conseqüències de les obres que es realitzaran els propers anys a la ciutat. El text també assenyala les prioritats d’inversió identificades pel Club.

01/03/2022

A la nota, el RACC reconeix la necessitat de millorar la qualitat de l’aire i celebra les inversions dirigides a transformar el model de mobilitat metropolitana. Ara bé, considera que les més de 20 actuacions previstes a la via pública entre els anys 2022 i 2030 “augmentaran la congestió i la contaminació i empitjoraran els desplaçaments diaris dins d’una àrea on resideixen 5 milions de persones”.

Davant aquesta situació, el RACC assenyala que “els ciutadans tenen dret a conèixer les conseqüències de les mesures que s’estan adoptant” i enumera les tres línies d’acció que considera més urgents:

  • Prioritzar les obres de transport públic per millorar la qualitat de l’aire i la mobilitat de tota la ciutadania.
  • Incrementar la inversió per augmentar la capacitat i el nivell de serveis en tot l’àmbit metropolità i per escurçar els terminis d’execució de les obres.
  • Consensuar i redefinir la resta d’actuacions que no són de transport públic i que afecten la mobilitat.

Finalment, la nota inclou un plànol de la ciutat i els seus principals accessos on apareixen senyalitzades les obres previstes al període 2022-2030.

Descarrega el pdf de la nota fent clic sobre la imatge.