PIONEERS Ports

La Comissió Europea ha adjudicat a un consorci del qual forma part el RACC un projecte de recerca i desenvolupament que té l’objectiu d’impulsar la innovació en les activitats portuàries per reduir emissions i garantir la competitivitat.

09/11/2021

Objectius

El projecte PIONEERS reuneix quatre grans ports europeus de característiques diferents, però amb compromisos compartits per aconseguir els objectius ambientals i socioeconòmics de la Unió Europa: Anvers (Bèlgica), Barcelona (Espanya), Venlo (Països Baixos) i Constança (Romania).

Els quatre ports i més de 40 socis del projecte –entre ells, el RACC–, treballaran per impulsar solucions tecnològiques que fomentin la innovació, la sostenibilitat i l’eficiència energètica en els camps del subministrament i emmagatzematge d’energia, disseny dels ports, optimització de fluxos de passatgers i mercaderies, i transformació digital.

En una de les activitats del projecte, el Port de Barcelona i el RACC investigaran com millorar l’accessibilitat dins les instal·lacions portuàries amb modes més sostenibles. El projecte comptarà amb l’aplicació CityTrips, desenvolupada pel RACC, que posa a la disposició de l’usuari l’accés a tots els modes de mobilitat disponibles segons la seva localització.

Més informació