Campanya: Presentació de la Plataforma Esafety Aware a Espanya

El RACC ha exercit d'altaveu a Espanya d'Esafety Aware, plataforma que treballa per a accelerar la investigació, el desenvolupament, el desplegament i l'ús de sistemes avançats d'assistència al conductor (ADAS).

05/05/2010


Presentació

El RACC ha organitzat un acte de presentació d'aquestes tecnologies, que ha comptat amb la presència de Sebastián Salvadó, president del RACC; els pilots Fernando Alonso i Carlos Sainz; Jean Todt, president de la Federació Internacional de l'Automòbil (FIA); Carlos García, vicepresident de la FIA, i Emilio Dávila-González, cap de projecte de la Unitat de Tecnologies de la Informació i TIC per al Transport de la Comissió Europea.
 

Sistemes eSafety

A la presentació s'ha demostrat com actuen els següents sistemes de seguretat intel·ligents als vehicles:

  • Warning and Emergency Braking Systems: Detecció anticipada del perill de col·lisió. Avís i activació de sistemes per a augmentar-ne la intesitat o disminuir-la.
  • Speed Alert: Avís sobre els límits de velocitat en una via determinada i alerta quan s'està a punt de superar-los.
  • Blind Spot Monitoring: Detecció i informació dels obstacles que no es veuen des dels retrovisors a causa dels punts cecs, evitant els angles morts.
  • Electronic Stability Control (ESC): Monitorització dels paràmetres dinàmics del vehicle que actua de manera autònoma quan detecta una pèrdua d'adherència del vehicle, frenant selectivament les rodes per a mantenir l'estabilitat.
  • eCall: Sistema a bord que fa una trucada automàtica als serveis d'emergència en detectar que s'ha produït una col·lisió, reduint així el temps de resposta de l'atenció mèdica.