InLane
Projecte destinat a aprofitar la informació proporcionada pels nous sistemes de navegació per reduir el risc d'accidentalitat associat a l'operació de canvi de carril. En el marc d'aquesta iniciativa s'ha desenvolupat un navegador amb precisió a nivell de carril que funciona amb el nou sistema europeu de navegació per satèl·lit Galileu.
01/01/2016
Objectius
La nova generació de sistemes de navegació millorarà l'experiència de conducció de l'usuari així com contribuirà a augmentar la seva seguretat. El projecte InLane treballa per aprofitar aquesta tecnologia per minimitzar el risc d'accidentalitat en les operacions de canvi de carril.
Els objectius específics del projecte són:
- Proveir informació de posicionament a nivell de carril en sistemes de navegació en el vehicle per oferir als conductors l'oportunitat de seleccionar el carril òptim, fins i tot en cas de tràfic urbà o extraurbà dens.
- Reduir els riscos associats a les maniobres de canvi de carril a l'últim moment.
- Habilitar una nova generació de cartografia digital basada en crowd-sourcing.
La Fundació RACC lidera el pilot test del projecte que es durà a terme en Eindhoven i Barcelona.
Projecte iniciat el gener de 2016.
Participa en l'enquesta per ajudar a dissenyar els nous sistemes de navegació a nivell de carril i guanya un TomTom d'última generació.
Desenvolupament d’un navegador
El consorci inLane ha desenvolupat un navegador amb precisió a nivell de carril que funciona amb el nou sistema europeu de navegació per satèl·lit Galileu. La tecnologia detecta en quin carril es troba el vehicle i ofereix indicacions precises que permeten planificar i anticipar les decisions al volant evitant els canvis de carril a l'últim moment. El RACC ha liderat el procés de validació de la tecnologia i els test amb usuaris reals en diverses fases del procés de recerca.
Utilitat del navegador InLane en vehicle en circulació.
Pantalla del navegador amb tecnologia InLane.
Activitats
El RACC i l'Ajuntament de Barcelona van presentar els avenços del projecte Inlane a l'Smart City Expo World Congress celebrat a Barcelona del 13 al 15 de novembre de 2017. Entre d'altres aspectes, es va presentar l'aplicació de navegació a baix cost a nivell de carril mitjançant les tecnologies EGNSS i visió per ordinador. Més informació sobre la presentació en aquest enllaç.
Més informació
Nota de premsa. El RACC participa en el desenvolupament d?un navegador que augmentarà la seguretat viària