ADAS&ME

Davant el desenvolupament de la tecnologia que permetrà la conducció autònoma, el projecte ADAS&ME treballa en l'associació automàtica entre aquest mode de conducció, l'estat del conductor i el seu entorn.

25/02/2019


Objectius

La indústria de l'automòbil considera unànimement que la majoria d'accidents de trànsit es deuen, en major o menor mesura, a l'error humà (depenent de l'estudi, el percentatge d'accidents amb implicació directa d'error humà oscil·la entre el 80 i el 90%). L'automatització de la conducció és una tecnologia que, entre d'altres reptes, ha de contribuir a corregir l'error humà i, d'aquesta manera, disminuir la sinistralitat en carretera i augmentar l'eficiència del transport.

La transició entre els modes de conducció manual i automàtic és un aspecte que encara requereix de molta recerca per aconseguir l'acceptació dels usuaris. El projecte europeu ADAS&ME desenvolupa sistemes avançats d'assistència al conductor (ADAS, Advanced Driving Assistance Systems) per a tots els tipus de vehicles amb l'objectiu de promoure una mobilitat segura durant la transició cap a l'automatització.

Projecte iniciat el setembre de 2016.
 


Acte final

‘Use case’: cotxes

‘Use case’: motocicletes

Activitats

Més informació

Pàgina web del projecte ADAS&ME

Documentació

 Newsletter ADAS&ME – octubre 2017
 Newsletter ADAS&ME – gener 2018
 Newsletter ADAS&ME – maig 2018