C-Roads Spain

El RACC és una de les entitats que han participat en el consorci del projecte C-Roads Spain, que ha dut a terme el desplegament de cinc programes pilot de sistemes intel·ligents.

21/09/2021

Objectius

​El RACC, com a entitat referent en innovació dins del món de la mobilitat, ha format part de C-Roads, un projecte que promou el desplegament C-ITS en el marc europeu.

Els ITS Cooperatius (C-ITS) abasten un grup de tecnologies i aplicacions que permeten un intercanvi de dades eficaç mitjançant tecnologies de comunicació sense fil entre components i actors del sistema de transport, entre vehicles (vehicle a vehicle o V2V) o entre vehicles i infraestructura (vehicle a infraestructura o V2I).

Pilots

​El projecte C-Roads Spain ha desplegat els serveis C-ITS en 5 pilots. El RACC ha participat en el pilot de Madrid i en el pilot del Mediterrani:

Projecte de Madrid: desenvolupat a Madrid Calle 30, ha inclòs una solució per informar els usuaris d’un aparcament a la ciutat i un sistema de gestió capaç de connectar-se a diferents fonts d’informació per tal processar-la i que estigui disponible per als usuaris d’aplicacions mòbils.

Pilot del Mediterrani: executat al llarg del Corredor Mediterrani en diverses seccions de l’autopista AP-7, ha comprovat els serveis C-ITS en autopistes de peatge.