RACC Innovation Challenge 2017

La seu del RACC ha acollit la primera edició del RACC Innovation Challenge, una hackathon o marató d'idees per buscar solucions innovadores al voltant de la mobilitat del futur, l'assistència i les llars connectades.

08/05/2017


Objectius

L'organització del RACC Innovation Challenge s'emmarca dins del pla estratègic del Club i ha estat impulsada des del New Business Lab del RACC, una nova àrea que investiga i dissenya noves oportunitats de negoci relacionades amb la nova mobilitat.

El RACC està duent a terme un procés de transformació per passar de ser un Automòbil Club a un Club de Serveis a la Mobilitat que acompanyi els ciutadans en els seus desplaçaments, ja siguin en transport privat motoritzat, transport públic, a peu o en bicicleta, segons les necessitats que tinguin en cada moment. En aquest marc, el Club treballa en el desenvolupament de nous serveis que donin resposta a les necessitats dels usuaris i que garanteixin una mobilitat més sostenible, segura, assequible i connectada.

El RACC Innovation Challenge ha comptat amb la participació de 36 joves emprenedors organitzats en 12 equips integrats per creatius, desenvolupadors i experts en negoci que estaran assessorats per mentors i experts en el camp de la innovació i la creativitat. Els equips han treballat de forma intensiva, durant 48 hores sense interrupció, per desenvolupar serveis o negocis que responguin a un dels quatre reptes plantejats pel RACC:

  • Desenvolupar nous models de negoci per al transport dins les ciutats que ens dirigeixin cap a una mobilitat més eficient, connectada, multimodal i compartida.
  • Formular serveis disruptius d’assistència per a les persones durant els seus desplaçaments, sigui quin sigui el seu mitjà de transport.
  • Crear nous serveis per a la llar que aprofitin l’increment de la connectivitat i de l’internet de les coses.
  • Desenvolupar nous negocis a partir de les capacitats i actius del RACC, i compartir coneixements amb l’ecosistema emprenedor per afavorir la seva innovació.