RACC Innovation Challenge 2018

La segona edició de la hackaton RACC Innovation Challenge reuneix 18 emprenedors, que treballen durant 48 hores per millorar la mobilitat de la gent gran, els ciclistes i els vianants. El projecte guanyador ha estat el sistema d'aparcament de bicicletes ParkCalm.

04/05/2018


Objectius

L'organització del RACC Innovation Challenge s'emmarca dins del pla estratègic del Club, que està duent a terme un procés de transformació per passar de ser un Automòbil Club a un Club de Serveis a la Mobilitat que acompanyi els ciutadans en els seus desplaçaments, ja siguin en transport privat motoritzat, transport públic, a peu o en bicicleta, segons les necessitats que tinguin en cada moment.

En aquest marc, el Club treballa en el desenvolupament de nous serveis que donin resposta a les necessitats dels usuaris i que garanteixin una mobilitat més sostenible, segura, assequible i connectada.

Metodologia

Els emprenedors treballaran durant 48 hores sense interrupció per donar resposta als 3 reptes que es plantegen:

  • Desenvolupar solucions entorn a la mobilitat de les persones grans per reforçar la seva autonomia en els desplaçaments, a la llar i en l’oci.
  • Crear serveis al vianant per millorar la seguretat i l’assistència mentre es troba en ruta, tant a peu com en transport públic.
  • Millorar la mobilitat dels ciclistes, desenvolupant solucions innovadores d’assistència i de seguretat per al ciclista en els seus desplaçaments.

Com a novetat, la hackaton consistirà en un programa itinerant que ha començat a la seu del RACC i que seguirà al MACBA, al Fòrum i al FabLab Sant Cugat situat a la Rambla de la Innovació de ESADE.


Projecte guanyador

Més informació

 Nota de prensa. El RACC s?envolta de 18 emprenedors per millorar la mobilitat de la gent gran, els ciclistes i els vianants
 Nota de premsa. ParkCalm guanya la segona edició del RACC Innovation Challenge