RACC Innovation Challenge 2019

La tercera edició de la hackaton RACC Innovation Challenge reuneix 32 emprenedors, que treballen durant 48 hores per impulsar nous projectes sobre la digitalització de la mobilitat i els serveis assistencials.

31/05/2019


Objectius

El RACC Innovation Challenge, organitzat pel RACC amb la col·laboració d'Imagine Creativity Center, s'emmarca en el pla estratègic del Club, que està duent a terme un procés de transformació per passar de ser un Automòbil Club a un Club de Serveis a la Mobilitat que s'adapti a les necessitats dels ciutadans i els acompanyi en el seu dia a dia oferint les millors solucions a cada moment.

En aquesta estratègia, el RACC amplia la seva activitat en el camp de la innovació amb la recerca de noves propostes.

Metodologia

Els 32 emprenedors d'aquesta edició treballaran durant 48 hores sense interrupció per aportar solucions innovadores als quatre reptes que es plantegen:

  • Trobar patrons innovadors en la mobilitat urbana per poder donar millor resposta a les necessitats de l’usuari a través del big data.
  • Idear nous serveis per a les persones dependents per reforçar la seva autonomia en els desplaçaments, a la llar i en l’oci.
  • Crear noves propostes de valor per millorar les prestacions assistencials del RACC. El Club vol seguir adaptant-se als usuaris, que són cada vegada més digitals i estan millor informats.
  • Mitjançant l’anàlisi de les dades, desenvolupar la relació amb els socis en tots els punts de contacte amb l’empresa.

Els participants s'organitzen en quatre equips formats per especialistes en innovació, desenvolupadors i experts en negoci. El RACC Innovation Challenge és itinerant i els emprenedors viatjaran a diferents punts per treballar i inspirar-se mitjançant xerrades i activitats; entre ells, la seu del RACC i el centre d'innovació The Catalyst, situat en el districte 22@ de Barcelona.