Project Description

La informació del trànsit a cada minut

Visita la versió web

RACC Infotransit

Conèixer la situació del trànsit abans d’agafar el vehicle permet planificar el desplaçament amb antelació i, si és possible, optar per vies alternatives. A través de la pàgina web o de l’aplicació gratuïta per a mòbils, RACC Infotransit recull informació actualitzada sobre l’estat de les carreteres, a més d’altres serveis d’interès.

La gestió de la congestió

La informació de trànsit és clau per a la mobilitat individual dels conductors: si es disposa de la informació actualitzada de les incidències que es poden trobar en una ruta, el conductor pot anticipar situacions de perill, prevenir i evitar possibles accidents de trànsit.

L’aplicació multidispositiu RACC Infotransit (web i app) integra dades de diverses fonts d’informació, les processa, les classifica i les tradueix en formats dissenyats per als usuaris. D’aquesta manera, integra informació de la xarxa interurbana de carreteres d’Espanya, a més de les pròpies del servei d’assistència en carretera del RACC i també sobre obres, ports de muntanya i carreteres tallades.

Des del llançament de l’app Infotransit s’han realitzat més de 300.000 descàrregues de l’aplicació.

Serveis

A més a més de la situació real del trànsit, RACC Infotransit ofereix als usuaris altres dades d’interès per facilitar una mobilitat segura i sostenible. En concret, ofereix les següents dades:

InfoTransit tiempo real


Trànsit en temps real i previsió

Totes les incidències de les carreteres (congestió, zones en obres, accidents, avaries, etc.) i previsió del trànsit per a les 12 hores següents.

RACCInfotransit radares

Radars fixos i càmeres

Tots els radars fixos d’Espanya i més de 1.000 càmeres de trànsit, tant en carretera com en les principals ciutats del país.

RACCInfotransit tramos de riesgo

Trams de risc

Avís dels trams amb més concentració d’accidents, a partir dels resultats de l’estudi EuroRAP.

RACCInfotransit gasolineras

Gasolineres

Localització i preus de més de 8.000 estacions de servei.

Nova funcionalitat: avís de conductors en sentit contrari

El 2020, l’aplicació de RACC Infotransit ha incorporat la funcionalitat d’avís sobre la presència de “conductors kamikaze” i d’alerta al propi conductor que ell mateix ha entrat per error en sentit contrari en una autopista. En concret, s’ha integrat la solució ‘Wrong-way Driver Warning’ de Bosch, que compara els moviments reals del vehicle amb la direcció permesa de la via en passar o incorporar-se a la zona d’entrada de les autopistes o autovies. Si els dos blocs d’informació no coincideixen, s’alerta a través de RACC Infotransit al conductor que circula erròniament i, al mateix temps, llança una alarma als conductors dels vehicles propers. L’avís es realitza tant visualment com acústicament.

Aquesta funcionalitat està directament dirigida a reduir aquest tipus d’accidentalitat mitjançant avisos automatitzats als conductors exposats al perill i, per tant, té un gran potencial per salvar vides i evitar ferits. L’avís al conductor en sentit contrari ja està disponible a 25 països europeus i s’integra a diverses aplicacions de navegació i d’emissores de ràdio. Gràcies a la integració de la funcionalitat a RACC Infotransit, es troba ara disponible a Espanya.

RACCInfotransit advertencia

El sistema detecta que el vehicle circula en sentit equivocat i genera l’avís en menys de 10 segons.

RACCInfotransit sentido equivocado

El sistema detecta que el vehicle circula en sentit equivocat i genera l’avís en menys de 10 segons.